HAP Tigchelaar & Peeters is geopend op:
maandag tot en met vrijdag van 08:00u - 12:00u en 13:30u - 17:00u
Geopend op: maandag tot en met vrijdag van 08:00u - 12:00u en 13:30u - 17:00u

POH-GGZ

 

Zorg voor geestelijke gezondheid en welzijn in de huisartsenpraktijk

In onze huisartsenpraktijk werkt een praktijkondersteuner huisartsen voor de geestelijke gezondheidszorg, kortweg POH GGZ. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Zij heet Miriam van Creij  en werkt op dinsdag en woensdag en 1 x per maand op vrijdag.

 

Waarom een POH GGZ in de huisartsenpraktijk? 

Voor veel mensen is het prettig om niet (meteen) doorverwezen te worden naar een psycholoog of de GGZ. De POH GGZ biedt het voordeel dat mensen met psychische vragen op een makkelijke manier naar een deskundige binnen de huisartsenpraktijk kunnen worden verwezen.

 

Wat kan de POH GGZ voor u doen?

In een gesprek brengt de PH GGZ met u uw klachten en vragen in kaart. Ook is het mogelijk dat met u gesproken wordt over de geschiedenis van uw klachten. E over wat u al geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen.

Vervolgens adviseert de POH GGZ u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kunnen een aantal vervolggesprekken bij de POH GGZ zijn. Ook kunt u voor een vervolg naar de huisarts terug gaan. Ten slotte is het mogelijk dat er een advies wordt gegeven voor verdere behandeling of begeleiding. Dit kan bij bijvoorbeeld maatschappelijk werk, zelfhulpwebsites, de psycholoog of de GGZ.

De POH GGZ kan dus helpen door:

  • Het verhelderen van problemen
  • Het geven van voorlichting over klachten, oorzaken en mogelijke oplossingen
  • Het geven van advies over behandeling en verwijzing
  • Kortdurende behandeling of begeleiding in de huisartsenpraktijk
  • Nazorg na behandeling in de GGZ
  • Coördineren van zorg bij meerdere hulpverleners
  • In de toekomst mogelijk : groepsbehandeling , e-consultatie

 

De POH GGZ heeft een beroepsgeheim. Dat betekent dat zij niet met anderen praat over de zaken die u vertelt. Wel is er natuurlijk overleg met de huisarts.

 

Hoe maakt u een afspraak bij de POH GGZ?

In overleg met u kan uw huisarts u doorverwijzen naar de POH GGZ. Via de praktijkassistente kunt u een afspraak maken voor een eerste gesprek.

 

Afzeggen van een afspraak

Zeg uw afspraak alleen af als dit echt niet anders kan. Het is belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. In de tijd die voor u gereserveerd was, kan dan nog iemand anders bij de POH GGZ komen

 

Kosten

U hoeft voor de gesprekken met den POH GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Levensbedreigende situatie:
Bel: 112

Spoedlijn

(8.00u-17.00u)   Spoedlogo
Bel en kies 1!

Contact

Spoednummer : 0486-414155
 

HAP Tigchelaar & Peeters

Schaafdries 8
5371 NJ Ravenstein
Telefoon:
0486-412242
Fax:
0486-416809
Routebeschrijving >